Lesmateriaal

De Hongaarse Opstand

In 2016 is het 60 jaar geleden dat de Hongaarse bevolking in opstand kwam tegen de Sovjet-Unie. In het kader van de herdenking van deze belangrijke gebeurtenis hebben de Hongaarse ambassade in Den Haag en de Atlantische Commissie een lesmodule gepubliceerd over dit onderwerp.
Lees publicatie

In oktober 1956 kwam het Hongaarse volk in opstand tegen de Sovjetdominantie. De Hongaren noemen deze opstand ook wel hun ‘vrijheidsstrijd’. In 2016 is het zestig jaar geleden dat de opstand uitbrak. Hongarije staat, evenals Nederland, uitgebreid stil bij de gebeurtenissen die in het najaar van 1956 plaatsvonden.

Aan de orde in dit lesmateriaal komen niet alleen de opstand zelf en de hoofdrolspelers, maar ook de reacties uit Nederland. Ook bevat de module een ooggetuigenverslag, suggesties voor verdiepingsvragen, en relevante artikelen, websites, televisie- en radio-uitzendingen over het onderwerp.

De gedrukte exemplaren van de lesmodule zijn helaas uitverkocht. U kunt de lesmodule wel gratis downloaden en zelf afdrukken voor uw leerlingen.

Foto: Shutterstock/Everett Collection

Bekijk lesmodule