Jonge Atlantici Boekenclub Sessie 3

Na twee succesvolle bijeenkomsten organiseert Jonge Atlantici op woensdag 24 juni de derde editie van:

 

Jonge Atlantici Boekenclub

 

Bij de boekenclub lezen en bespreken we samen een boek over internationale veiligheid. Eerder bediscussieerden wij de bedreigingen voor onze democratie en de sleutelrol die Rusland hierin speelt naar aanleiding van Timothy Snyder's The Road to Unfreedom, en verdiepten wij ons in het China van Xi Jinping met De Nieuwe Keizer van Ties Dams. Tijdens de derde editie zullen we ons wagen aan het thema van cybersecurity: op woensdag 24 juni om 20.00 uur lezen wij Het is oorlog maar niemand die het ziet van Huib Modderkolk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Het is oorlog maar niemand die het ziet

Een platgelegde Rotterdamse haven. Nederlandse spionnen die digitaal toeslaan in Moskou. Artsen die ineens niet meer bij hun medische dossiers kunnen.

 

De moderne tijd biedt talloze voordelen: we werken sneller en zijn altijd en overal bereikbaar. Maar er zijn ook nieuwe gevaren. Zes jaar doet Huib Modderkolk nu onderzoek naar de schaduwkant van internet. Hij begon als buitenstaander, zonder enige voorkennis. Stukje bij beetje won hij het vertrouwen van bronnen. Zo ontdekte hij dat iemand in Engeland privégesprekken tussen Nederlandse geliefden beluistert en dat een stiekem getrokken kabeltje in Beverwijk de dood van Iraanse demonstranten kan betekenen. Iedere ontdekking roept nieuwe vragen op. Wie leest mee met onze appjes? Hoe ver reiken de tentakels van Nederlandse veiligheidsdiensten? Wat betekent het als staten internet gebruiken om te controleren en te saboteren? In dit boek laat Modderkolk zien hoe kwetsbaar een samenleving is die steeds meer vertrouwt op techniek. (Bron: uitgeverij Podium)

 

Huib Modderkolk, auteur van Het is oorlog maar niemand die het ziet, is onderzoeksjournalist bij de Volkskrant.

 

Bestel een exemplaar van Het is oorlog maar niemand die het ziet (bij de plaatselijke boekhandel) en bespreek het met ons tijdens de online sessie van de Jonge Atlantici Boekenclub op 24 juni! Meld je aan vóór 23 juni, 13.00 uur. Je ontvangt dan een mail met een uitnodiging voor de online bespreking. Let op! Bevestigingsmails met de deelnamelink kunnen terechtkomen in de spambox.

 

Aanmelden

 

Datum & Tijd Woensdag 24 juni, 20.00 uur
Thema Boekbespreking Het is oorlog maar niemand die het ziet van Huib Modderkolk
Locatie Google Meet
Deelnemers Studenten & young-professionals
 

>>> Terug naar het overzicht
(c) 2006 - 2020, Atlantische Commissie | Realisatie: Kant en Klare Site.