Jonge Atlantici zoekt bestuursleden voor 2019-2020!

Voor het seizoen 2019-2020 is Jonge Atlantici opzoek naar enkele nieuwe bestuursleden. Heb je interesse? Lees dan snel verder!

 

Over Jonge Atlantici

De Jonge Atlantici (JA)  is de jongerentak van de Atlantische Commissie. Ons doel is om studenten en young professionals meer bewust te maken van trans-Atlantische betrekkingen en veiligheidsvraagstukken. Door middel van het organiseren van verschillende soorten evenementen bevordert de JA het dialoog hierover. De JA organiseert paneldiscussies, lezingen, masterclasses, seminars en studiereizen over onderwerpen zoals de NAVO, politieke relaties, militaire inzichten , de actualiteit en strategische ontwikkelingen.

 

 

Het bestuur

Ons bestuur bestaat uit leden die studerend/werkzaam zijn op verschillende plekken maar met een hart voor JA onderwerpen. Wij vinden het belangrijk om als team te werk te gaan. Ons bestuur is flexibel wat betreft functies: zo kun je een algemeen bestuurslid zijn of je juist inzetten voor fondsenwerving. Aangezien onze voorzitter na dit seizoen aftreedt zijn we ook op zoek naar een vervanger.

 

Iedereen brainstormt actief mee bij het organiseren van evenementen waarna een kleinere projectgroep de organisatorische aspecten verder oppakt. Je bent vrij om je extra in te zetten door, bijvoorbeeld, contacten te leggen of onderhouden met externe organisaties of op een andere manier bijdragen aan Jonge Atlantici.

 

Het bestuur organiseert rond de tien bijeenkomsten per seizoen en vergadert maandelijks in Den Haag. Tussendoor is er contact over organisatorische zaken.

 

Jouw profiel

Loop je al warm om te solliciteren en wellicht ons nieuwe teamgenoot te worden? Dit is wat we in jou zoeken.

 

De hierboven genoemde aspecten komen overeen met jou ambities, kunnen en te besteedbare tijd. Het zijn van een bestuurslid is een onbezoldigde functie. Om als team optimaal te kunnen werken is aanwezigheid bij zowel de vergaderingen als evenementen erg belangrijk voor ons.

 

Competenties:

  • Je hebt een sterke interesse in, of affiniteit met, veiligheidsvraagstukken en internationale betrekkingen;
  • Je wilt je inzetten voor de overdracht van kennis en het stellen van vragen en wilt bijdragen aan het politiek-publieke debat;
  • Je bent ondernemend en beschikt over organisatorisch vermogen;
  • Je bent ambitieus en gemotiveerd;
  • Je bent representatief en sociaal;
  • Je bent communicatief en functioneert zowel zelfstandig als in groepsverband;
  • Je bent geïnspireerd om het publiek een gerelateerde en relevante boodschap mee te geven;
  • Je staat open om nieuwe dingen te leren;
  • Je bent bereid om naar Den haag e.o. af te reizen voor bijeenkomsten en maandelijkse vergaderingen;
  • Relevante werk- of bestuurservaring is een pré.

 

Heb je interesse in een specifieke functie binnen het bestuur of heb je nieuwe ideeën voor onderwerpen voor bijeenkomsten en/of bestuursfuncties? Geef dit dan vooral aan in je brief en laat ons weten waarom jij een geschikte kandidaat bent!

 

Solliciteren kan t/m 2 juni 2019 door dit formulier in te vullen en je CV bij te voegen.

 

Afhankelijk van het aantal kandidaten zal ons bestuur een selectie maken die worden uitgenodigd voor een interview. Dit zal plaatsvinden in de week van 10 juni. Op zaterdag 6 juli houden wij een Heidag. Op deze dag bespreken we de rollen binnen het bestuur en maken we het jaarplan voor het seizoen. Graag zien we de nieuwe bestuursleden hierbij aansluiten, dus houd hier rekening mee in je agenda!

 

Voor verdere vragen kun je terecht bij Lennart Freud via jongeatlantici@atlcom.nl

 

SOLLICITEER

>>> Terug naar het overzicht
(c) 2006 - 2020, Atlantische Commissie | Realisatie: Kant en Klare Site.