Masterclass: wargame met Niels Woudstra

De laatste jaren is de aandacht voor het marine domein flink toegenomen. Machtsblokken wereldwijd investeren flink in de marine en in moderne internationale conflicten is de rol van dit krijgsonderdeel van cruciaal belang.  Een solide marine strategie is dan ook een voorwaarde voor de handhaving van de vrede en veiligheid in Nederland en het NAVO-bondgenootschap.

 

Op vrijdag 11 januari organiseert Jonge Atlantici van 15.00-18.00 uur een masterclass met kapitein ter zee Niels Woudstra op de Kromhout Kazerne (Herculeslaan 1, Utrecht). Hij zal een maritiem-strategische wargame leiden waarbij verschillende syndicaten in meerdere ronden strategisch nadenken over de belangen en dreigingen. Wat zijn de uitdagingen voor de marine van de toekomst?

 

KTZ Niels Woudstra is Plaatsvervangend Hoofd Permanente Militaire Vertegenwoordiging bij de Europese Unie en NAVO. Daarvoor was hij hoofddocent maritieme strategie aan de Nederlandse Defensieacademie.

 

Deze bijeenkomst is gratis te bezoeken voor studentbegunstigers van de Atlantische Commissie. Niet-begunstigers betalen € 5,- voor deelname.

 

Aanmelden

 

Datum Vrijdag 11 januari
Programma

14.30-15.00 uur: inloop

15.00-18.00 uur: Wargame met KTZ Niels Woudstra

Spreker Kapitein ter zee Niels Woudstra (Ministerie van Buitenlandse Zaken, Koninklijke Marine)
Locatie Kromhout Kazerne, Herculeslaan 1, Utrecht

 

>>> Terug naar het overzicht
(c) 2006 - 2020, Atlantische Commissie | Realisatie: Kant en Klare Site.