Excursie: Bunkers & BBQ

 

Op zondag 19 Augustus organiseert Jonge Atlantici als opening van het seizoen een bezoek aan de historische Atlantikwall in Den Haag met een aansluitende barbecue op het kantoor van de Atlantische Commissie. Deze activiteit is dé ideale mogelijkheid om kennis te maken met een stuk onbekende geschiedenis van de hofstad en om andere studentbegustigers te leren kennen. Deze activiteit is exclusief toegankelijk voor studentbegunstigers.


BUNKERS & BBQ


Tijdens de bezetting is er in Den Haag flink gebouwd door de Duitsers. Om een geallieerde invasie te voorkomen zijn een gigantische tankgracht en tientallen bunkers van verschillende grootte aangelegd. Veel daarvan is nog terug te vinden - als je weet waar je moet zoeken. Onder leiding van een expert gaan wij deze onbekende verdedigingswerken bezoeken om kennis te maken met deze verborgen geschiedenis.

Aansluitend verplaatsen wij ons naar de tuin van de Atlantische Commissie (Emmapark 12, Den Haag) waar er een BBQ zal plaatsvinden om het seizoen te openen onder het genot van een hapje en een drankje. Het kantoor is te bereiken per fiets of met het openbaar vervoer.

Je kunt je niet meer aanmelden voor deze activiteit.
 

 

Wanneer zondag 19 augustus, 13.15-20.00 uur
Waar  Hoek Groenhovenstraat (Bij halte lijn 9), Den Haag
Kosten €10,- per persoon

Foto: Bundesarchiv

>>> Terug naar het overzicht
(c) 2006 - 2019, Atlantische Commissie | Realisatie: Kant en Klare Site.