StudiumGenerale

Het StudiumGenerale programma van de Atlantische Commissie bestaat sinds 2011 en is gericht op ‘young professionals’, uit zowel de particuliere als de overheidssector. Het belangrijkste doel is de deelnemers vanuit verschillende perspectieven informeren over de trans-Atlantische betrekkingen. Een tweede doel is het netwerk van zowel deelnemers als de Atlantische Commissie te verbreden.

 

Deelnemers kunnen zichzelf niet aanmelden voor het programma, maar moeten genomineerd worden door een selector. De kosten voor deelname aan het programma bedragen € 2.100,-.

 

In maart 2018 is de achtste jaargang van het programma gestart. StudiumGenerale VIII bestaat uit tien bijeenkomsten (‘blokken’) en loopt van maart 2018 t/m januari 2019. De onderwerpen lopen uiteen, maar beslaan – ruim genomen – de (nieuwe) wereldordening vanuit Nederlands en trans-Atlantisch perspectief. Dit houdt in dat de keuze wordt bepaald door onderwerpen die zo veel mogelijk zowel op de politieke agenda in Nederland (Europa) als in de VS en Canada staan. 

 

Bekijk hier het programma van StudiumGenerale 2017/18.

 

Kijk hieronder naar interviews met deelnemers aan StudiumGenerale 2014 en 2015.

 

 

Voor meer informatie over StudiumGenerale kunt u zich wenden tot Bram Boxhoorn, directeur van de Atlantische Commissie, via info[at]atlcom.nl of 070-363 9495.

 

Voor het StudiumGenerale-programma zijn de Algemene Voorwaarden voor cursussen van de Atlantische Commissie van toepassing.

 

De Stichting Atlantische Commissie staat geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO).


Deelnemende bedrijven en instellingen

 


Kijk hieronder naar interviews met deelnemers aan StudiumGenerale 2012.

 

 

Lees hier reacties van deelnemers aan StudiumGenerale 2011

 

Kijk hieronder naar interviews met deelnemers aan StudiumGenerale 2011. 

 

 

 

(c) 2006 - 2019, Atlantische Commissie | Realisatie: Kant en Klare Site.