Stage

Doorgaans zijn er twee stagiairs werkzaam bij de Atlantische Commissie.

 

Vanwege de coronamaatregelen ontvangt de Atlantische Commissie in het komende najaar geen stagiairs op ons kantoor. Wel is het mogelijk een stage op afstand te lopen. Stagiairs voeren de stagewerkzaamheden vanuit het eigen huis uit. Je maakt hierbij gebruik van een eigen computer of laptop. 

 

Zij verrichten de volgende werkzaamheden, waaronder:

 

  • bijhouden van de trans-Atlantische 'must-reads' op de website
  • ontsluiten en het inventarisen van artikelen van Atlantisch Perspectief in een digitale database.

Voor een stageplaats gelden de volgende vereisten:

 

  • academische opleiding die goed aansluit bij het werkterrein van de Atlantische Commissie, zoals bijvoorbeeld Internationale Betrekkingen, Europese Studies, Geschiedenis, Politicologie of Amerikanistiek. Alleen studenten die in de Bachelor- of Masterfase van hun opleiding zitten, komen in aanmerking voor een stage;
  • goede beheersing van het Nederlands en Engels in woord en geschrift;
  • goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.
  • beschikking over een pc of laptop en internetverbinding

Er zijn drie stageperiodes per jaar: januari-april, mei-juli en september-december. Stagiairs hebben een vierdaagse werkweek. De Atlantische Commissie kan geen stagevergoeding bieden.

 

In principe ontvangen wij stagiairs voor een periode van 4-6 maanden. Er zijn genoeg aanmeldingen voor de periode september – december 2020. We nemen geen stagairs meer aan voor deze periode. Het is wel mogelijk je aan te melden voor een stage vanaf januari 2021. De precieze duur en de startdatum worden in nader overleg bepaald. De lengte van de werkweek wordt eveneens in overleg vastgelegd op 24-32 uur.

 

Heb je belangstelling?

Stuur een brief vergezeld van een curriculum vitae met foto, en recente artikelen of papers (één in het Nederlands en één in het Engels) naar info@atlcom.nl, of per post naar:

 

Atlantische Commissie
Dr. A. Boxhoorn
Directeur
Emmapark 12
2595 ET Den Haag

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jonathan van Varik (medewerker secretariaat), via info@atlcom.nl of 070-363 94 95.

(c) 2006 - 2020, Atlantische Commissie | Realisatie: Kant en Klare Site.