Publieksbijeenkomst: Toekomstvisie Landmacht

Op donderdag 21 februari 2019 nodigen de Koninklijke Vereniging ter Beoefening van de Krijgswetenschap (KVBK) en de Atlantische Commissie u uit voor een programma met als thema:

 

“Veiligheid is vooruitzien.”

Discussie over toekomstige vernieuwingen bij de Koninklijke Landmacht

 

Aan de hand van twee recent gepubliceerde notities bespreken luitenant-generaal Leo Beulen (C-LAS) en Frank Bekkers (HCSS) de toekomstige vernieuwingen bij de Koninklijke Landmacht en de bijbehorende toekomstvisies.

               

In de publicatie “Veiligheid is vooruitzien” beschrijft de Koninklijke Landmacht haar vooruitblik op de wereld van morgen en de rol van de landmacht hierin. Het doel van deze toekomstvisie  is om de dialoog over de toekomst van de landmacht, en veiligheid in het algemeen, te stimuleren.

               

Daarnaast schetst de HCSS-studie  “Playing to your strengths: a different perspective on future capabilities for the Royal Netherlands Armyzes toekomstgerichte thema's om het denken over nieuwe of vernieuwde capaciteiten voor het landoptreden te structureren en te stimuleren. In een snel ontwikkelende veiligheidsomgeving moet de landmacht immers innoveren; niet als luxe, maar als noodzaak.

 

Eerst bespreken generaal Leo Beulen en Frank Bekkers de beide visiedocumenten met moderator generaal-majoor Ivo de Jong (KVBK), om deze daarna met de aanwezigen te bediscussiëren.

 

 

Datum:

Donderdag 21 februari 2019

Tijd:

16.00 - 18.30 h.
                          
16.00 – 16.30 h. Registratie met koffie en thee
                          16.30 – 18.00 h. Programma
                          18.00 – 18.30 h. Receptie

Sprekers:

Luitenant-generaal Leo Beulen (Commandant der Landstrijdkrachten), Frank Bekkers (Director of the Security Programma, The Hague Centre for Strategic Studies)

Moderator:

Generaal-majoor Ivo de Jong (voorzitter KVBK)

Locatie:

Perszaal, Ministerie van Defensie, Kalvermarkt 32, The Hague*

* Voor het bezoek aan het ministerie dient u een geldig legitimatiebewijs bij u te hebben of, indien van toepassing, uw Defensiepas.
 

>>> Terug naar het overzicht
partners
(c) 2006 - 2020, Atlantische Commissie | Realisatie: Kant en Klare Site.