Eisenhower-scriptieprijs

 

Dwight D. Eisenhower-scriptieprijs

De Atlantische Commissie heeft de tweejaarlijkse Dwight D. Eisenhower-scriptieprijs ingesteld voor de beste masterscriptie over moderne trans-Atlantische betrekkingen. Met deze prijs beoogt de Commissie de wetenschappelijke belangstelling en de aandacht voor dit thema onder studenten te vergroten.

 

De winnaar mag kosteloos deelnemen aan het prestigieuze StudiumGenerale-programma van de Atlantische Commissie (t.w.v. € 2.100,-). Daarnaast wordt een samenvatting van de scriptie gepubliceerd als artikel in het tijdschrift Atlantisch Perspectief

 

Studenten die tussen september 2016 en juli 2018 hun scriptie afronden komen in aanmerking voor de editie 2017-2018 van de Dwight D. Eisenhower-scriptieprijs.

 

In december 2014 is de prijs uitgereikt aan Caramay Schmelzer, die haar scriptie schreef over het Biological Weapons Protocol en Amerikaans uni/multilateralisme.

 

De winnaar van de editie 2015-2016 was Anne van Wijk, met haar scriptie getiteld FDR’S intentions prior to Pearl Harbor: the Dutch perspective.

 

De editie 2017-2018 is gewonnen door Thijs Visser, met zijn scriptie Space Superiority: The United States Air Force and Challenge of Spaceflight, 1957-1963.

 

Procedure

De prijs is bedoeld voor masterstudenten Geschiedenis, Politicologie, of een verwant vakgebied, die een excellente scriptie hebben geschreven (in het Nederlands of Engels) over een onderwerp binnen het vakgebied van de moderne trans-Atlantische betrekkingen. Het gaat hierbij om de politieke, economische en/of culturele banden tussen de Verenigde Staten en Europa, of Nederland in het bijzonder.

 

Via een systeem van nominatoren (universitair docenten) wordt een eerste selectie gemaakt. Vervolgens bepaalt een jury de winnaar.

 

De jury bestaat uit:

  • Dr. A. Boxhoorn (voorzitter)
  • M. Katsman MA (secretaris)
  • Drs. R.H. Cuperus (Ministerie van Buitenlandse Zaken/Duitsland Instituut)
  • Dr. A.J. van der Peet (Nederlands Instituut voor Militaire Historie)

Neem voor meer informatie contact op met het bureau van de Atlantische Commissie: info@atlcom.nl.

 

(c) 2006 - 2019, Atlantische Commissie | Realisatie: Kant en Klare Site.