Welkom bij

Atlantische Commissie

Sinds haar oprichting in 1952 is de Atlantische Commissie een forum voor het publieke debat over trans-Atlantische veiligheidsvraagstukken.

Over de Atlantische Commissie

De Atlantische Commissie geeft voorlichting over en stimuleert onderzoek naar thema’s zoals de betrekkingen tussen de Verenigde Staten en Europa, ontwikkelingen in de NAVO, Europese veiligheidskwesties en het Nederlandse buitenlands- en veiligheidsbeleid. De Atlantische Commissie wil hiermee de maatschappelijke discussie over deze onderwerpen bevorderen.

Publieksbijeenkomsten

De openbare bijeenkomsten zijn bedoeld om verschillende belangrijke doelgroepen van de Atlantische Commissie (begunstigers, studenten, politici, journalisten, wetenschappers, beleidsambtenaren van de ministeries van Buitenlandse Zaken en Defensie) voor te lichten over actuele thema’s uit de nationale en internationale politieke betrekkingen. Daartoe worden een of meerdere sprekers uitgenodigd die hun licht laten schijnen over het onderwerp.

Publicaties

De Atlantische Commissie geeft ook publicaties uit. Naast het tijdschrift Atlantisch Perspectief verschijnen onder meer conferentieverslagen, boeken en onderwijspublicaties.

Opinieonderzoeken

De Atlantische Commissie laat regelmatige opinieonderzoeken uitvoeren over de Nederlands-Amerikaanse verhouding en de steun voor de NAVO in de Nederlandse publieke opinie.

 

Foto: Flickr/The White House

Meer weten?

Neem contact met ons op

Het kantoor van de Atlantische Commissie helpt u graag met uw vragen.

Contactpagina
Bekijk hier

Programma’s

Agenda

No Events

Bekijk hier

Oudere programma’s

Bekijk meer
Bekijk hier

Nieuws

Meer nieuws