Atlantisch Perspectief
Nummer 1, 2021: Hoe nu verder?
Hoe nu verder? Amerika heeft gekozen, Nederland kiest binnenkort, Duitsland houdt later dit jaar verkiezingen en deze zomer kiest de NAVO voor een aangepast strategisch concept. De rode draad? Keuzes en hun gevolgen voor de toekomst.
In dit nummer:
- NAVO 2030: op de automatische piloot of juist de vlucht naar voren?
- Veiligheid en defensie in de verkiezingen
Tussen ambitie en realisme - Koopman, dominee of kluizenaar?
Het Nederlandse buitenlandbeleid in de verkiezingsprogramma’s - Transatlantic relations after four years of Trumpism: a postmortem
- Kan een diep verdeeld Amerika de wereld nog wel leiden?
- Bestorming Capitool nieuw dieptepunt
- Duitslands visie en de weg vooruit na Merkel
- Great Expectations: Germany must seize the opportunity to restart German-American relations
- Ook met Biden moet Europa zichzelf kunnen redden
Direct lezen
Online beschikbaar
Veiligheid en defensie in de verkiezingen. Tussen ambitie en realisme
Worden veiligheid en defensie het kind van de (corona-) rekening of kiezen de partijen die meedoen aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer volmondig voor extra geld?
NAVO 2030: op de automatische piloot of juist de vlucht naar voren?
NATO 2030 : United for a New Era moet een eerste aanzet geven richting een nieuw strategisch concept. Helpt het rapport om de eenheid binnen de (verdeelde) NAVO te versterken?
Duitslands visie op de EU en de weg vooruit na Merkel
Anders dan de Fransen zijn de Duitsers meer van de daden dan van de woorden. Hoe vertaalt zich dat in de buitenlandvisie onder Merkel en daarna?
Great Expectations: Germany must seize the opportunity to restart German-American relations
With Joseph Biden as the new President of the United States, Germany can be glad to have the opportunity to work with a US government so much in line with its own principles, and must...
Kan een diep verdeeld Amerika de wereld nog wel leiden?
Aan beide kanten van de Atlantische Oceaan is men beter af als bij nauwe samenwerking, ondanks alle spanningen die daar altijd mee gepaard gaan.
Transatlantic relations after four years of Trumpism: a postmortem
Donald Trump was arguably the American president the most openly hostile to Europe and its institutions, but will it all be “sound and fury, signifying nothing” in the end?
Koopman, dominee of kluizenaar?
Een verkenning van de verkiezingsprogramma’s laat zien dat er op 17 maart 2021 ook op buitenlandbeleid wat te kiezen valt
Ook met Biden moet Europa zichzelf kunnen redden
De wisseling van de wacht in het Witte Huis betekent niet dat Europa weer kan leunen op zijn beschermheer aan de andere kant van de Atlantische Oceaan.