Archief

Doorzoek het archief van de Atlantische Commissie voor programma’s, artikelen van tijdschrift Atlantisch Perspectief, publicaties, onderzoeken en lesmateriaal.

Zoeken

  • Op item

  • Op thema

Heeft Trump de Amerikaanse democratie beschadigd?

Elaine Kamarck, verbonden aan Brookings, bekijkt of Trumps presidentschap de Amerikaanse democratie ook daadwerkelijk heeft aangetast.

Amerikaanse troepen verlaten Afghanistan: en nu?

Casper Thomas, verbonden aan De Groene Amsterdammer, geeft inzicht in zijn opvatting over het terugtrekken van Amerikaanse troepen en het effect hiervan op Afghanistan.

Instabiliteit in Noord-Korea

Bruce Bennet, verbonden aan The National Interest, schrijft over de problemen in Noord-Korea en hoe de regering daarmee omgaat

Relatie EU en Wit-Rusland: veranderd door arrestatie journalist Pratasevich

Pavel Slunkin, verbonden aan The European Council on Foreign Relations, vertelt hoe de relatie tussen de EU en Wit-Rusland is veranderd en wat het effect hiervan is op de geopolitieke verhoudingen.

Westelijk Afrika en de Sahel: het beleid van de VS

Judd Devermont, Afrika expert bij het Center for Strategic and International Studies, schrijft een rapport over het beleid van de VS in westelijk Afrika en de Sahel.

Europa’s strategie in de Indo-Pacific

Veerle Nouwens en Garima Mohan, verbonden aan War on the Rocks, vergelijken de Indo-Pacific strategieën van verschillende Europese landen. Ook bespreken ze het belang van een gezamenlijke Europees beleid in de Indo-Pacific. 

Het incident tussen Britse en Russische marine bij de Krim: twee verhalen

Het Britse marineschip HMS Defender voer de territoriale wateren in bij de Krim waarna het Russische leger waarschuwingsschoten afvuurde. Volgens Peter Roberts, verbonden aan Rusi, zit er meer achter dit verhaal dan een eerste indruk doet vermoeden.

Bidens strategie in Syrië

Aaron Stein, verbonden aan het Foreign Policy Research Institute, legt uit wat Bidens beleid zal zijn in Syrië.

Democratie in de Visegrad-landen

Kinga Brudzinska, verbonden aan Carnegie Europe, bespreekt de status van de democratie in de Visegrad-landen die met name in Polen en Hongarije onder druk staat.

Conclusies na Bidens week in Europa

Een aantal experts op het gebied van buitenlandbeleid, allen verbonden aan Brookings, vertellen wat hen is opgevallen tijdens Bidens week in Europa.