Archief

Doorzoek het archief van de Atlantische Commissie voor programma’s, artikelen van tijdschrift Atlantisch Perspectief, publicaties, onderzoeken en lesmateriaal.

Zoeken

  • Op item

  • Op thema

Is het China-beleid van de Verenigde Staten aan het verschuiven?

In deze aflevering van de podcast ‘Foreign Policy Live’ worden speeches van hooggeplaatste leden uit de regering van de Amerikaanse president Biden onder de loep genomen.

‘Met of zonder Erdogan treedt Zweden toe tot de NAVO’

Samen met Marjanne de Kwaasteniet, oud-ambassadeur in Turkije, blikken we vooruit op de tweede ronde van de Turkse verkiezingen.

Poetin’s arrestatiebevel: zowel een symbolisch als krachtig gebaar met vergaande gevolgen

Zelensky had tijdens zijn bezoek aan het ICC in Den Haag een duidelijke boodschap, “No Peace Without Justice For Ukraine”. Symboolpolitiek of niet?

Turkse verkiezingen: hoe moet het Westen zich opstellen?

De aanstaande verkiezingen in Turkije zijn mogelijk de spannendste in twintig jaar tijd. Waar moet het Westen op letten?

Biden aan Yoon: ‘geen nucleaire wapens in Zuid-Korea’

Op de top tussen Biden en Yoon is veel gesproken over de toekomst van militaire samenwerking tussen de VS en Zuid-Korea. Wat is er precies afgesproken?

Een groei in strategische competitie: Verantwoordelijkheid veiligheid NAVO-leden groeit.

In 2022 hebben een groot aantal NAVO-leden strategische defensiedocumenten gepubliceerd en deze trend lijkt zich door te zetten in 2023. Door geopolitieke competitie verschuift de focus van de Verenigde Staten richting China en moeten Europese NAVO-leden flink investeren in...

Het anti-Amerikaanse partnerschap van Xi en Poetin

De ontmoeting tussen de Russische president Poetin en de Chinese leider Xi in Moskou wekt de indruk dat ze een gezamenlijk front vormen tegen de VS. Alleen lijkt de schijn te bedriegen.

Het Verenigd Koninkrijk slaat een nieuwe koers in als nieuwste lid van de CPTPP

Groot Brittannië versterkt haar economische relaties met de Indo-Pacific door toelating tot de CPTPP.

Netanyahu stelt hervormingen uit: wat betekent dit voor de democratie in Israël?

De onrust in Israël rond de controversiële plannen van premier Netanyahu maken experts bezorgd over de toekomst van het land.

NAVO-onderzoek: steun voor de NAVO flink gestegen, Rusland grootste dreiging

De Nederlandse zorgen over de Russische invasie van Oekraïne hebben geleid tot versterkt draagvlak voor de NAVO. Dit blijkt uit het jaarlijkse NAVO-draagvlakonderzoek van de Atlantische Commissie. Het onderzoek laat een flinke stijging zien van het aantal Nederlanders dat...