Archief

Doorzoek het archief van de Atlantische Commissie voor programma’s, artikelen van tijdschrift Atlantisch Perspectief, publicaties, onderzoeken en lesmateriaal.

Zoeken

  • Op item

  • Op thema

Nucleaire afschrikking: het belang van capaciteit, geloofwaardigheid en communicatie

In de Podcast De Strateeg spreken Frederik Mertens en Han Bouwmeester met Paul van Liempt over de toenemende dreiging van nucleair conflict, de terugkeer van een koude oorlog, technische ontwikkelingen en een gezamenlijke Europese defensie-industrie.

Twee jaar oorlog in Oekraïne: wrijving en samenwerking binnen de Europese Unie

In de vierdelige podcastserie Twee jaar oorlog in Oekraïne: De Alliantie blikken Bernard Hammelburg, Floris Akkerman, Geert Jan Hahn en Rob de Wijk terug op twee jaar oorlog in Oekraïne.

Maatschappelijke voordelen van de dienstplicht: twee ervaringsdeskundigen aan het woord

In de podcast De Dag van NPO radio 1 bespreekt host Mattijs van de Wiel de voordelen van de dienstplicht die nog wel eens worden vergeten met twee ervaringsdeskundigen. Hoe hebben zij hun diensttijd ervaren?

Vergelding, bondgenootschappen en afschrikking door de Verenigde Staten in het Midden-Oosten

De podcast The President’s Inbox van het Council on Foreign relations (CFR) bespreekt de vergeldingsacties van de Verenigde Staten in Irak en Syrië.

Wat staat ons te wachten in het geval van een tweede termijn Trump?

In de podcast Boekestijn & De Wijk praten Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk met Amerikadeskundige Koen Petersen over de gevolgen die een eventuele tweede termijn Trump zouden hebben op de trans-Atlantische band tussen de Verenigde staten en...