Archief

Doorzoek het archief van de Atlantische Commissie voor programma’s, artikelen van tijdschrift Atlantisch Perspectief, publicaties, onderzoeken en lesmateriaal.

Zoeken

  • Op item

  • Op thema

Biden en Johnson ondertekenen nieuw Atlantische Handvest

Stewart Patrick, verbonden aan World Politics Review, vertelt over het eerste Atlantisch Handvest en bekijkt of het nieuwe Handvest net zoveel invloed zal gaan hebben.

De ontmoeting van Biden en Erdogan: wat het betekent voor de VS-Turkije-relatie

Op 14 juni ontmoetten Biden en Erdoğan elkaar voor het eerst sinds 2020. Experts van the Atlantic Council vertellen waarom deze ontmoeting belangrijk was en wat die betekent voor de relatie tussen de VS en Turkije.

Het depolitiseren van het Russische gas

Op 4 juni kondigde Vladimir Poetin aan dat de eerste twee delen van de Nord Stream 2-gasleiding af zijn. Volgens William Courtney en Richard Kauzlarich zouden Joe Biden en Vladimir Poetin kunnen overwegen om dit onderwerp aan te kaarten...

Waar letten experts op tijdens Bidens week in Europa?

Joe Biden is een week in Europa om verschillende toppen bij te wonen. Een aantal experts op het gebied van buitenlandbeleid, allen verbonden aan Brookings, vertelden voorafgaand aan de reeks toppen waar zij op zouden letten tijdens Bidens week...

De VS in Jemen: hoe terrorismebestrijding leidt tot burgerleed

Sophia Akram beschrijft wat er in het rapport van Mwatana staat en bekijkt of het nieuwe buitenlandbeleid van de Biden-regering een verandering betekent in het Amerikaanse antiterrorismebeleid in Jemen.

Secretaris-generaal Stoltenberg over de toekomst van de NAVO

Met het oog op de naderende NAVO-top, en zijn bezoek aan de Verenigde Staten, staat secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg stil bij de uitdagingen voor de toekomst.

Toetreding tot de EU: is het mogelijk voor de westelijke Balkanlanden?

Wouter Zweers en Iris van Loon beschrijven in de Clingendael Spectator de relatie tussen de EU en de westelijke Balkanlanden. Daarnaast bespreken ze vijf lessen die daaruit getrokken kunnen worden en hoe die lessen meegenomen kunnen worden in het...

Relatie VS en China: ligt conflict op de loer?

De relatie tussen de VS en China is verslechterd in de afgelopen jaren. Volgens Doug Bandow, verbonden aan het CATO Institute, wordt de kans op conflict steeds groter.

Wat is Rusland van plan in het Middellandse Zeegebied?

Eugene Rumer en Richard Sokolsky bespreken de context en geschiedenis van Rusland. Aan de hand daarvan beschrijven ze wat Ruslands strategie is in het Middellandse Zeegebied en of Rusland de middelen heeft om zijn plannen te verwezenlijken. ...

De NAVO op weg naar 2030

De Atlantische Commissie organiseerde op 27 mei een programma met de titel: De NAVO op weg naar 2030: 'hersendood' of springlevend?