Archief

Doorzoek het archief van de Atlantische Commissie voor programma’s, artikelen van tijdschrift Atlantisch Perspectief, publicaties, onderzoeken en lesmateriaal.

Zoeken

  • Op item

  • Op thema

China’s Relations with Russia Amid the War in Ukraine

China would not want to lose Russia as its key supporter at a time when Beijing is on the verge of a confrontation with the West. Therefore, the PRC is now trying to combine the incompatible.

Feeding the underdog on fertile ground: Security Force Assistance in Ukraine

Western attempts to rebuild or support the Afghan National Army or Iraqi armed forces failed. What explains the success of Western military assistance to the Ukrainian armed forces?

Sovereignty in Cyberspace: Lessons from the Ukrainian Case

Since the annexation of the Crimean Peninsula in 2014, tension has risen between Ukraine and the Russian Federation. Numerous small incidents, conflicts or intrusions in cyberspace followed, including in the prelude to the 2022 Ukraine-Russia war.

Poetins Rusland of Ruslands Poetin?

Tot verrassing en afschuw van velen woedt er een oorlog op het Europese continent, met alle verschrikkelijke gevolgen van dien. Het mag inmiddels duidelijk zijn dat hier een Russisch wereldbeeld aan ten grondslag ligt.

De IISS Shangri-La Dialoog: wat zijn de grootste twistpunten tussen China en de VS?

De verwachting is dat China en de VS deze bijeenkomst gaan gebruiken om een aantal twistpunten met elkaar te bespreken. In dit artikel van het IISS, legt James Crabtree uit om welke twistpunten het precies gaat. Hij gaat er...

Het collectieve geheugenverlies van Amerikanen over nucleaire wapens

Om de nucleaire vrede in de wereld te bewaren, zo betoogt Nichols, moeten Amerikanen zich weer meer in de gevaren van nucleaire wapens verdiepen.

Drie maanden oorlog in Oekraïne. Hoe gaat het verder?

In dit artikel van de New Atlanticist leggen Matthew Burrows en Robert A. Manning aan de hand van drie scenario’s uit hoe de situatie zich verder zou kunnen ontwikkelen.  


Hoe Japan de QUAD gebruikt om zijn eigen visie voor de Indo-Pacific te realiseren

Dit artikel van Thomas Wilkins op de site van het Australian Strategic Policy Institute (ASPI) legt uit wat Japans bijdrage aan de QUAD is en op welke manier Japan de QUAD benut om zijn eigen visie voor de Indo-Pacific...

Biden bezoekt Zuid-Korea: wat staat er op het spel?

Voor het eerst sinds zijn aantreden in januari 2021 brengt de Amerikaanse president Joe Biden een bezoek aan Azië. Zijn bestemming is Zuid-Korea.