Archief

Doorzoek het archief van de Atlantische Commissie voor programma’s, artikelen van tijdschrift Atlantisch Perspectief, publicaties, onderzoeken en lesmateriaal.

Zoeken

  • Op item

  • Op thema

De eenzame leider: de oorsprong van Frankrijks strategie voor het buitenlands beleid van de EU

In dit commentaar lichten Mathilde Ciulla en Tara Varma Frankrijks positie op het buitenlands beleid van de EU toe.

Wat betekent Biden’s presidentschap voor Afghanistan?

In Zuidoost-Europa manifesteert de Chinese invloed zich op een manier die minder bekend is in het westen, namelijk via de media. Waarom heeft China zijn ogen laten vallen op Zuidoost-Europa?

Jonge Atlantici Boekenclub: The Churchill Complex

Op 14 januari 2021 organiseerde Jonge Atlantici alweer de vijfde editie van de Jonge Atlantici Boekenclub.

Partijpropaganda in de 21e eeuw? China’s media-invloed in Zuidoost-Europa

In Zuidoost-Europa manifesteert de Chinese invloed zich op een manier die minder bekend is in het westen, namelijk via de media. Waarom heeft China zijn ogen laten vallen op Zuidoost-Europa?

Juist nu moet de V.S. opkomen voor de democratie in het binnen- en buitenland

Thomas Wright schrijft in dit opiniestuk dat de fragiliteit van de Amerikaanse democratie, blootgelegd door de bestorming van het Capitool, niet het einde hoeft te betekenen van de bevordering van de democratie in het buitenland.

Waarom zijn juist de Baltische staten zo anti-Kremlin?

Waarom blijven de Baltische staten de voornaamste Rusland-critici? Oude patronen zijn het antwoord, zo meent Kadri Liik. Maar werkt dit nog?

De toekomst van Kosovo in de NAVO

Hoe kan de relatie tussen de NAVO en Kosovo versterkt worden? Het grootste obstakel voor Kosovaars lidmaatschap is het feit dat vier leden van de NAVO het land niet erkennen.

NATO & Cyber Defense

On December 17, Jonge Atlantici organized a program with cybersecurity expert Max Smeets on the current state of NATO’s role in cyberspace and the challenges for the future.

Atlantic Dialogue with Emma Sky

On December 8, Jonge Atlantici organized the first edition of Atlantic Dialogue with Emma Sky, Director of the Yale World Fellows Program and former advisor to the U.S. military in Iraq and NATOs ISAF in Afghanistan.

Biden geeft met Kerry signaal af aan de wereld

Onlangs wees President-Elect Joe Biden voormalig minister van Buitenlandse Zaken John Kerry aan als klimaatgezant in de National Security Council. In deze trans-Atlantische must read gaan de auteurs in op het belang van deze benoeming.