Welkom bij

Onderwijs

De Atlantische Onderwijscommissie is een subcommissie van de Atlantische Commissie en besteedt aandacht aan voorlichting over trans-Atlantische veiligheidsvraagstukken aan docenten en scholieren in de bovenbouw van het Voortgezet Onderwijs (VO) en het Hoger Beroepsonderwijs (HBO).

Over de Atlantische Onderwijscommissie

De Atlantische Onderwijscommissie organiseert conferenties, regionale (nascholings-) seminars en studiereizen voor docenten in het VO en het HBO. Docenten ontvangen voor hun deelname een nascholingsverklaring, mogelijk gemaakt door de samenwerking met vakverenigingen voor docenten.

Drie docentenverengingen, te weten de Vereniging voor docenten Geschiedenis en staatsinrichting in Nederland (VGN), de Nederlandse Vereniging van Leraren Maatschappijleer (NVLM) en het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) zijn in de Onderwijscommissie vertegenwoordigd.

De Atlantische Onderwijscommissie organiseert ook jaarlijks een profielwerkstukkenproject voor HAVO- en VWO-leerlingen. Koppels van middelbare scholen uit het hele land kunnen meedoen aan dit project en krijgen zo de gelegenheid een profielwerkstuk (PWS) te schrijven op het terrein van internationale vrede en veiligheid.

Ten slotte geeft de commissie (digitaal) lesmateriaal uit. Op de website vindt u lesmodules met veel informatie over actuele internationale veiligheidsontwikkelingen. Leerlingen kunnen zelf door middel van individuele en groepsopdrachten met de onderwerpen aan de slag.

Meer weten?

Neem contact met ons op

Het kantoor van de Atlantische Commissie helpt u graag met uw vragen.

Contactpagina
Bekijk hier

Programma’s

Agenda

No Events

Bekijk hier

Oudere programma’s

Bekijk meer
Bekijk hier

Lesmateriaal

Meer lesmateriaal
Bekijk hier

Verslagen onderwijsconferenties

Meer conferentieverslagen